Naslovna Društvo COVID-19 Nove mere u borbi protiv virusa korona: Od večeras se zabranjuje i...

Nove mere u borbi protiv virusa korona: Od večeras se zabranjuje i boravak u parkovima

1178
0

Vlada Republike Srbije donela je nove mere od obustave gradskog prevoza do zabrane rada tržnih centara i boravka u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Vlada je pooštrila mere u borbi protiv korona virusa pa je tako obustavljen od večeras u 20 časova gradski prevoz na teritoriji Srbije. Ova odluka se NE ODNOSI na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i prevoz za zaposlene.

Za sve građane koji vreme trajanja vanrednog stanja moraju da rade ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz o čemu će biti naknadno obavešteni.  Izuzetak od zabrane gradskog prevoza moguć je isključivo na osnovu posebne dozvole.

Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru svakoga dana izmenjena je za nedelju tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru kako bi kupili namirnice u samoposlugama ili lekove u apotekama.

Za sve osobe mlađe od 65 godine period zabrane kretanja menja se za subotu, kada će kretanje biti zabranjeno od 20 časova do 3 ujutru.

Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Od večeras u 20 časova zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Pooštrena je i zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru u kojem više od pet osoba ne smeju da borave.