Naslovna Društvo COVID-19 NOVE MERE Štaba za vanredne situacije: U Negotinu radno vreme do 15...

NOVE MERE Štaba za vanredne situacije: U Negotinu radno vreme do 15 časova; pijaca radi triput nedeljno

5631
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na šestoj vanrednoj telefonskoj sednici doneo je niz mera na suzbijanju i sprečavanju širenja korona virusa.

Negotin danas posle 10 časova

Štab za vanredne situacije zabranio je kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica), osobama sa navršenih 65 i više godina u naseljenim mestima preko 5.000 stanovnika, odnosno osobama sa  navršenih 70 i više godina života  u naseljenim mestima do 5.000 stanovnika.

„Zabranjen je svima izlazak van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan okućnica u vremenu od 17 do 5 časova. Zabranjena su i sva okupljanja i zadržavanje na otvorenom prostoru, kao što su gradski parkovi, sportska i dečija igrališta i druge javne površine“, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“, odlukom Štaba, dužno je da organizuje pijačni red Zelene i Cvetne pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, ponedeljkom, sredom i subotom, u vremenu od 7 do 15 časova.

Komunalno preduzeće je u obavezi da radno vreme regulisano ovom Naredbom istakne na vidna mesta i da upozori potrošače i na poštovanje propisa koje nalaže vanredno stanje.

Svim trgovinama na veliko i malo robom široke potrošnje, kao i ostalim trgovinskim prodavnicama-radnjama u šta spadaju trgovine belom tehnikom, butici, farbare, gvožđare, prodavnice obuće, saloni nameštaja i drugi naloženo je da svoju delatnost obavljaju od 7 do 15 časova.

Od 7 do 15 časova radiće i preduzetnici koji se bave uslužnim delatnostima kao što su frizeri, kozmetičari.

Nove mere stupaju na snagu u nedelju 22. marta.