Naslovna Društvo COVID-19 Nove mere i u opštini Negotin: Kafićima i restoranima produženo radno vreme,...

Nove mere i u opštini Negotin: Kafićima i restoranima produženo radno vreme, ali bez muzike

1459
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo je nove mere koje će važiti do 25. decembra, a među njima i meru ograničenog rada trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 20 sati, ali bez korišćenja muzike.

Do 20 časova mogu raditi objekti u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo kao što su trgovinske i druge radnje i prodajna mesta, one iz oblasti pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva: restorani, kafići, barovi i slično, s tim što im u vremenu od 17 do 20 časova, kako je navedeno, “nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala”.

Radno vreme do 20 časova do 25. decembra imaju i kladionice, dečije igraonice, ali i kozmetički, frizerski i saloni lepote, kao i fitnes centri, teretane, vežbaonice…

Svi oni od petka od 20 sati do ponedeljka do 5 časova ujutru neće raditi.

“Ustanove koje obavljaju delatnost u oblasti kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, biblioteke, istorijski arhiv, folklorna društva i slično) mogu obavljati samo one delatnosti koje ne podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru, te je istima zabranjeno organizovanje bilo kakvih kulturnih i drugih događaja u kojima učestvuje više lica. Ove ustanove mogu organizovati rad do 21 čas”, navedeno je u zaključku Štaba za vanredne situacije Negotin.

Do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije zabranjuje se organizovanje sportskih dešavanja i treninga u sportskoj hali u Negotinu.

Zaključak se ne odnosi na radno vreme apoteka i benzinskih pumpi, prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajne objekte, trafike, menjačnice, pekare, kioske prehrambenih proizvoda koju mogu da rade radnim danima kao i subotom i nedeljom do 21 čas, pijace koje rade od 6 do 15 časova, ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge a koje mogu da rade svih sedam dana u nedelji tokom čitavog dana, ali i na krojačke, obućarske, stolarske, staklorezačke i slične radnje, servise i tehničke preglede koje radnim danima rade do 21 sat, a subotom do 17 časova.