Naslovna Društvo Nove cene licitacije za godišnji zakup tezgi na negotinskoj Zelenoj pijaci

Nove cene licitacije za godišnji zakup tezgi na negotinskoj Zelenoj pijaci

462
0

Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici dali su saglasnost JKP “Badnjevo” o novim, pet odsto višim početnim cenama licitacije za godišnji zakup tezgi na Zelenoj pijaci.

Većnici su dali saglasnost na odluku Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ o utvrđivanju početnih cena licitacije za godišnji zakup tezgi na Zelenoj pijaci i to za period od 1.aprila do 31.marta naredne godine.

Za pijačne tezge za prodaju poljoprivrednih proizvoda, cveća i zanatske robe početni iznos je 10.500 dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, odnosno 12.600 sa PDV, za prostor za prodaju sadnica iz kaveza 13.125 dinara, odnosno 15.750 dinara.

I početna cena licitacije za pijačne tezge sa kavezima za prodaju lubenica i kupusa bez PDV iznosi 13.125 dinara, a sa PDV 15.750 dinara. Tu spadaju tezge od broja 105 do broja 120, kao i tezge od broja 225 do broja 240.

Za pijačne tezge za prodaju mlečnih proizvoda (sir, kajmak), kao i proizvoda od brašna (kore, fida) početna cena godišnjeg zakupa tezge iznosi 15.750 dinara, bez poreza na dodatu vrednost, odnosno 18.900 dinara sa PDV.

Cene zakupa tezgi na Zelenoj pijaci su za pet odsto više u odnosu na dosadašnje, a kako navode u JKP “Badnjevo” predviđene su Programom poslovanja za ovu godinu.

Većnici su na današnjoj trećoj po redu sednici dali saglasnost i na odluku Nadzornog odbora JKP “Badnjevo” o raspisivanju licitacije za godišnji zakup tezgi na Zelenoj pijaci.

Na današnjoj sednici usvojeni su i izveštaji o radu i finansijskom poslovanju Doma kulture “Stevan Mokranjac”, Muzeja Krajine, Narodne biblioteke “Dositej Novaković” i Centra za socijalni rad i ovi akti prosleđeni odbornicima na usvajanje.

Usvojen je i Program razvoja turizma opštine Negotin za period do 2026. godine, koji je definisan Strategijom održivog razvoja opštine do 2021.

Kao prioritetni, definisani su projekti koji se odnose na program turističke valorizacije negotinskih pivnica, odnosno rogljevačkih, rajačkih, smedovačkih i štubičkih, zatim program unapređenja turističke atraktivnosti Negotina kao gradskog turističkog centra.

Prioritet su i programi turističke valorizacije Vratne, Mokranjskih stena, obale Dunava, festivala “Mokranjčevi dani”, arheološkog nalazišta “Vrelo” Šarkamen, ali i programi razvoja planinskog, lovnog, seoskog  i kulturno-istorijskog turizma.