Naslovna Društvo Nove cene goriva na pumpama

Nove cene goriva na pumpama

449
0

U skladu sa Uredbom o ograničenju visine cena goriva cena evrodizela u narednih sedam dana biće 215 dinara za litar a benzina BMB 95, 190 dinara za litar.

Ilustracija, pixabay.com

Vozači u Srbiji do narednog petka, 5. avgusta litar evrodizela plaćaće 215 dinara, kao i prošle sedmice, dok će oni koji na pumpama toče benzin BMB 95 litar plaćati 190 dinara.

Ovo su, saopštavaju iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije najveće moguće maloprodajne cene goriva koje će važiti u narednih sedam dana.

Novi presek cena goriva na pumpama Srbije biće objavljen već sledećeg petka. Vlada je usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte čime je njeno trajanje produženo do 31. avgusta, a u cilju “sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda građana Srbije”.

Doneta je i odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa akciza, a za još sedam dana produžena je i odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590.