Naslovna Društvo Novčane nagrade za najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola naše opštine

Novčane nagrade za najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola naše opštine

2050
0

Lokalna samopurava Negotina nagradila je 42 učenika naše opštine, dva hora Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ za postignute rezultate na takmičenjima, smotrama i festivalima u protekloj školskoj godini kao i devet učenika koji su poneli zvanje Učenik generacije.

Mia Stanković (OŠ „Vuk Karadžić“), Jovana Dujkić (OŠ „Branko Radičević“), Bogdan Milenković (OŠ „Vera Radosavljević“), Laura Janković (OŠ „Stevan Mokranjac“ Kobišnica), Milena Marković (osnovna muzička škola UŠ „Stevan Mokranjac“), David Surdanović, (Srednja muzička škola UŠ „Stevan Mokranjac“), Teodora Stevanović (Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“), Helana Šćopulović, (Negotinska gimnazija) i  Nikola Nikolić (Tehnička škola)  najbolji su učenici naše opštine u protekloj školskoj godini. Ove učenike, koji su poneli laskavu titulu najboljih đaka u svojim školama, lokalna samouprava nagradila je sa po 30 hiljada dinara za postignute rezultate tokom školovanja.

Opština Negotin je ove godine iz budžeta izdvojila 599 hiljada dinara za nagrade učenicima koji su poneli priznanja na takmičenjima, smotrama i festivalima osvojivši jedno od prva tri mesta. Danas je za najbolje učenike u skupštinskoj sali organizovan prijem na kome je predsednik opštine, Vladimir Veličković, čestitao đacima i nastavnicima na postignutim rezultatima.

„Za radovanje je činjenica da ove godine imamo deset nagrađenih đaka više, u odnosu na prošlu godinu, u situaciji kada se smanjuje broj đaka po školama. Onima koji idu na studije želim uspeha u odabiru profesije i daljem radu, a mlađima da nagrade budu još brojnije i da postižu još bolje rezultate . Nadam se da će se neki od vas vratiti u rodni kraj, mislim na studente, jer bez obrazovanih ljudi mi kao zajednica teže ćemo funkcionisati“, istakao je Veličković.

Sa po 10.000 dinara nagrađeni su danas učenici koji su osvojili prvo mesto na nekom od republičkih takmičenja,  po 8.000 dobili su drugoplasirani učenici na republičkim takmičenjima i festivalima, po 5.000 drugoplasirani na smotrama, a 7.000 dinara đaci koji su osvojili treće mesto na republičkim i po 3.000 na smotrama. Pored pojedinaca, nagrađena su i dva hora, oba iz Umetničke škole „Stevan Mokranjac“  koja su se okitila zlatom.

Učenici nisu krili danas zadovoljstvo zbog pažnje koja im je iskazana za postignute rezultate u radu i to je , kako većina ističe, podstrek za dalji rad.

„Ja sam lično veoma ponosan što mogu da učestvujem na jednom ovakvom prijemu.Mislim da je ovakvo nagrađivanje učenika jedan veliki gest koji bi svi prisutni ovde trebalo da pamte. Taj novac nije toliko bitan, koliko je bitno da učenici dobiju priznanje i da osete da su učinili nešto za svoj grad i svoju opštinu“ kaže Nikola Đurđić, sada već student ETF-a u Beogradu koji je ove godine osvojio drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz matematike.

Nagrađenim učenicima NG Portal čestita i želi puno uspeha u daljem školovanju.