Naslovna Društvo Novčane nagrade za najbolje negotinske đake

Novčane nagrade za najbolje negotinske đake

765
0

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola, ali i đaci koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, kao i na republičkim smotrama biće nagrađeni na osnovu Pravilnika o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Negotin koji je usvojen na sednici Opštinskog veća.

Opština Negotin je i ove godine obezbedila sredstva iz budžeta koja su namenjena najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Školarci koji su poneli titutlu učenika generacije biće nagrađeni sa po 30.000 dinara. Nagrade će dobiti i najbolji ovogodišnji takmičari i to za prvo mesto na republičkom takmičenju u organizaciji Ministarstva prosvete 10.000 dinara, za drugo 8.000, a za treće po 5.000 dinara.

Pravilnikom o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Negotin, koji su nedavno usvojili članovi Opštinskog veća, predviđene su nagrade i za učenike koji su najbolje plasirani na republičkim smotrama.

Tako će đaci koji su osvojili prvo mesto na nekoj od republičkih smotri dobiti 2.000 dinara, a sa hiljadu dinara biće nagrađeni učenici koji su osvojili drugu ili treću nagradu.