Naslovna Društvo Nova usluga na portalu eUprave: Uverenje o (ne)kažnjavanju stiže na kućne adrese

Nova usluga na portalu eUprave: Uverenje o (ne)kažnjavanju stiže na kućne adrese

784
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Кancelarijom za IT Vlade Republike Srbije, pokrenulo je danas novu uslugu na portalu eUprave za izdavanje Uverenja o (ne)kažnjavanju.

Kako na šalterima Ministarstva unutrašnjih poslova uverenje o (ne)kažnjavanju, zbog dobro poznatih okolnosti, nije moguće da se preuzme, ono će svima koji elektronskim putem podnesu zahtev, biti dostavljeno na kuzćnu adresu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova odlučili su da se naknada za uslugu dostavljanja do okončanja vanrednog stanja neće naplaćivati.

Podnošenje zahteva na portalu eUprave omogućeno je putem elektronskog sertifikata instaliranog na ličnoj karti korisnika usluge.

U zavisnosti od svrhe za koju je potrebno Uverenje o (ne)kažnjavanju, na elektronskom servisu je potrebno platiti propisanu republičku administrativnu taksu, osim u slučajevima kada su podnosioci zahteva oslobođeni od plaćanja.

Ovo plaćanje na portalu može se izvršiti svim platnim karticama (viza, master, maestro i dina karticama), elektronskim bankarstvom, kao i opštom uplatnicom.