Naslovna Sport Nova pobeda negotinskih rukometaša

Nova pobeda negotinskih rukometaša

281
0

Negotinski rukometaši „Hajduk Veljka“ u trećem kolu Super B lige Istok – Zapad savladali su ORK Bela Palanka sa 31:27, poluvreme 17:14.

Nakon što su i u prethodnom kolu u gostima savladali Žitorađu sa 28:22, negotinski rukometaši zabeležili su i treću uzastopnu pobedu na startu Super B lige istok – Zapad.

Od samog početka utakmice pa do kraja, „Hajduk Veljko“ i Bela Palanka pokazali su sjajnu igru i borbenost kakva se od ova dva tima koja pretenduju da budu u vrhu tabele i očekivala i prava je šteta što je utakmica igrana bez publike, kako i nalažu pravila borbe suzbijanja epidemije kovida-19.

Negotinski tim je naprosto zadao tempo gostima i, uz izvesne oscilacije u igri, držao ga do samog kraja meča, koji je završen sa svega četiri razlike, 31:27, poluvreme 17:14.

Najviše se isticao rukometaš ORK Bela Palanka Ivan Veljković koji je postigao čak 11 pogodaka.

U redovima „Hajduk Veljka“ Vladimir Petrović je dao osam golova, Miljan Genčić šest, a Stefan Andrijević i Aleksandar Ćirić po pet. Po pet pogodaka zabeležili su i rukometaši iz Bele Palanke Nikola Pavlović i Milan Urošević.

Nakon tri kola „Hajduk Veljko“ sa „Mokrom Gorom“ iz Zubinog Potoka i Kuršumlijom sa šest bodova deli od prvog do trećeg mesta.

U narednom kolu u subotu, 31. oktobra negotinski rukometaši putuju u Prokuplje na duel „Topličaninu“.