Naslovna Događaji Nova godina u znaku mladih talenata: Koncert učenika negotinske Umetničke škole

Nova godina u znaku mladih talenata: Koncert učenika negotinske Umetničke škole

261
0

Učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” sa odseka klavira, klarineta, gitare, flaute, violončela, harmonike i solo pevanja priredili su drugi po redu novogodišnji koncert.

Publici u prepunoj sali Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, na drugom novogodišnjem koncertu, predstavili su se učenici osnovne muzičke škole, sa odseka klavira, Andrija Janev (klasa Marine Milojković), Simona Videnović (klasa Milje Videnović), Ilija Vuković (klasa Stanoja Jovanovića), ali i učenice trećeg razreda Petra Nedeljković, Dana Stanojević, Lara i Lena Đorđević iz klase Lidije Kovač, koje su u osam ruku izvele popularni „Jingle bells boogie“ u aranžmanu Dejvida Brusa.

Nastupile su i srednjoškolke Miljana Mladenović, učenica prvog razreda u klasi Milje Videnović i Marija Milosavljević, učenica četvrtog razreda u klasi Biljane Dobrić koje su izvele “Ples Šećerne vile” iz baleta “Krcko Oraščić” Petra Iliča Čajkovskog.

Klasu klarineta Dušana Ćirovića predstavili su  Vukoje Jovanović i Aleksa Kojić, koji su nastupili uz klavirsku saradnju Milje Videnović, odnosno Petra Gavriljuka, a odsek gitare Ane i Dragana Daneskovića, Petra Vučinić i Vuk Perović.

Publika je toplo pozdravila i nastup Lene Jović na flauti (klasa Valentine Dimitrijević), Nine Gerginović na violončelu (klasa Vesne Garabantin) koje je na klaviru pratila Milja Videnović, ali i Dušana Mitrovića, učenika sa odseka harmonike iz klase Dragane Marinović Simonović.

Svojom interpretacijom tradicionalne španske pesme i “Labudove pesme” iz istoimenog baleta P.I. Čajkovskog, u aranžmanu za dve gitare, oduševile su i  Anđelina Njegušić i Anja Karalić, ali i učenica sa odseka solo pevanja Magdalene Antić, Teodora Martinović.

Za kraj je nastupio Hor učenika osnovne muzičke škole u klasi Marka Miljkovića koji je uz klavirsku saradnju Danila Perkovića izveo „Novogodišnju čestitku“ Jovana Adamova i popularne božićne pesme „A Wacky Family Christmas“ u aranžmanu Toma Fetkea.