Naslovna Društvo Nova akcija preventivnih pregleda u negotinskom Zdravstvenom centru

Nova akcija preventivnih pregleda u negotinskom Zdravstvenom centru

783
0

Na inicijativu Ministarstva zdravlja u nedelju 3. novembra nastavlja se akcija preventivnih lekarskih pregleda i u negotinskom Zdravstvenom centru.

Akcija preventivnih lekarskih pregleda u Zdravstvenom centru Negotin podrazumeva neurološki pregled, ultrazvuk dojke, kao i merenje krvnog pritiska i šećera u krvi i EKG.

Pregledi su besplatni za sve pacijente uključujući i one koji nemaju zdravstvenu knjižicu, s tim što će morati da ponesu sa sobom neki od identifikacionih dokumenata.

Kako saznajemo u ZC Negotin zainteresovani za ovu akciju moći će da kod specijalista neurologije dr Gordane Radmanović i dr Dragana Katalinića obave neurološke preglede, a planiran je i ultrazvuk dojke koje će raditi specijalista radiologije dr Miomir Petković i specijalisti ginekologije dr Jevrosima Puslojić i dr Boban Istatkov.

EKG pregled, merenje krvnog pritiska i merenje šećera u krvi rade internisti: dr Vidosava Paunović-Barbulović, dr Bojan Janković i dr Zoran Puslojić, specijalisti opšte medicine: dr Jasmina Živanović, doktori medicine dr Milica Puslojić-Tešić i dr Jelena Stojanović.

Pregledi se ne zakazuju, a pacijenti bi od 8 do 16 časova trebalo da dođu u Službu opšte medicine Doma zdravlja odakle će biti upućeni na dalje preglede.