Naslovna Društvo Nova akcija preventivnih pregleda u nedelju

Nova akcija preventivnih pregleda u nedelju

496
0

U Zdravstvenom centru Negotin u nedelju, 22. septembra nastavlja se akcija preventivnih lekarskih pregleda za sve zainteresovane građane, bez obzira da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje i overenu zdravstvenu knjižicu.

Akcija preventivnih pregleda, na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije, obuhvataće preglede specijaliste ORL, ultrazvučni pregled stomaka, određivanje opštih tumorskih markera, kao i obavezni EKG pregled i merenje šećera u krvi i krvnog pritiska.

Zainteresovani za preglede trebalo bi da u nedelju, 22. septembra dođu u Službu opšte medicine u vremenu od osam do 16 časova, odakle će biti upućeni na ostale preglede.

Ova akcija osim EKG pregleda srca, merenja krvnog pritiska i merenja šećera u krvi, podrazumeva i ultrazvučni pregled jetre, žučne kese i žučnih puteva, kao i pregled pankreasa, slezine i bubrega.

Pacijentima je na raspolaganju i pregled specijaliste za uho, grlo i nos, a u laboratoriji i analize opštih tumorskih markera, CEA i Ca 19-9.

“CEA opšti marker može da bude povećan kod malignih tumora pankreasa, žučne kese i žučnih puteva, debelog creva, pluća, dojke, jajnika. Ca 19-9 je marker malignih tumora gastrointestinalnog sistema, pre svega pankreasa, žučne kese i žučnih puteva”, pojašnjava dr Vidosava Barbulović Paunović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu i podseća da su svi pregledi besplatni i da za njih nije potreban ni uput, ni zakazivanje.

Za pacijente koji nemaju zdravstvenu knjižicu dovoljan je bilo koji identifikacioni dokument, lična karta, pasoš ili vozačka dozvola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.