Naslovna Hronika Nova akcija policije na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije

Nova akcija policije na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije

523
0

U okviru nove akcije Ministarstva unutrašnjih poslova, na polju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, poslednjih dana uhapšeno je 16 osoba širom Srbije, a protiv 42 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, među kojima je i jedan osumnjičeni iz Negotina.

fotografija: Igor Mitrović

Kao što je NG portal već pisao, protiv izvesnog radnika Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu, policija je podnela krivičnu prijavu tereteći ga da je poslednje tri godine sa računa škole i sa računa za roditeljski dinar na svoje račune preusmerio 250.000 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru su na teritoriji Policijskih stanica i ispostava u opštinama Borskog okruga, uhapsili su D.S. (46), koga terete da je neovlašćeno bez odobrenja Narodne banke Republike Srbije obavljao menjačke poslove. On je uhvaćen u trenutku dok je menjao sto evra za dinare. Oduzeto mu je još 3.380 evra i 11.800 dinara i uz krivičnu prijavu priveden je Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu krivična prijava podneta je i protiv odgovornog lica preduzeća “Calibar“ iz Mladenovca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

On je, navode u policiji, sačinio lažnu potvrdu da je pištolj, vlasništvo fizičkog lica, bio na servisu u preduzeću “Calibar“ prošlog marta i da je bilo potpuno bezbedno i funkcionalno za upotrebu iako je taj isti pištolj novembra 2016. predat policijskoj stanici Stari Grad u Beogradu.

Podneta je i krivična prijava protiv funkcionera mesne zajednice Zlot i šumara u Šumskoj upravi u Boru, jer je predstavnik seoske vlasti šumaru omogućio da prošlog novembra kao tehničku građu prisvoji tri stabla topole, koja su bila u vlasništvu mesne zajednice Zlot.