Naslovna Društvo Nova akcija besplatnih preventivnih pregleda u Negotinu

Nova akcija besplatnih preventivnih pregleda u Negotinu

256
0

Zdravstveni centar u Negotinu  u nedelju, 25.februara nastavlja sa akcijom besplatnih lekarskih preventivnih pregleda.

Ovoga puta pacijenti mogu da obave pregled kod oftalmologa, koji podrazumeva merenje očnog pritiska, pregled očnog dna i po indikacijama određivanje dioptrije.

Internista će obaviti auskultatorni pregled srca i pluća, a predviđeno je i merenje krvnog pritiska i EKG nalaz i ukoliko je to potrebno i ultrazvučni pregled srca.

Svi zainteresovani građani, bez obzira da li imaju ili ne zdravstvenu knjižicu, moći će da u negotinskom Domu zdravlja obave i  laboratorijske analize krvi, žene na tumor marker jajnika Ca125, a muškarci tumorski marker za prostatu PSA.

Pacijenti će moći da izmere i šećer u krvi, s tim što najmanje osam sati pre toga ne bi trebalo da uzimaju hranu, a oni sa dijabetesom i određivanje HbA1C.

Zainteresovani za ove preglede, a reč je o šestoj akciji besplatnih preventivnih pregleda u organizaciji Ministarstva zdravlja i zdravstvenih ustanova širom Srbije, trebalo bi da, u bilo terminu između 8 i 16 časova, dođu u službu Opšte medicine u Domu zdravlja u Negotinu, odakle će biti upućeni na preglede.