Naslovna Društvo Nora, Anja, Ilija i Viktor pobednici Vaskršnje tucijade u Negotinu

Nora, Anja, Ilija i Viktor pobednici Vaskršnje tucijade u Negotinu

1822
0

U porti Crkve Rođenja Presvete Bogorodice danas je, nakon Vaskršnje Liturgije, održana četvrta Tucijada u kucanju vaskršnjim jajima. Ovogodišnja pobednica je Nora Milićević.

Vaskršnja liturgija u starom negotinskom hramu okupila je na jutarnjoj službi veliki broj Negotinaca. Porta hrama Rođenja Presvete Bogorodice bila je, na najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, mesto gde se po četvrti put organizovala Vaskršnja tucijada u kucanju vaskršnjim jajima, koje je poklonila Kompanija “Aleksandrović marketi”.

Za jednu od vrednih nagrada strpljivo se nadmetalo 106 mališana.

Titulu pobednika odnela je ove godine Nora Milićević, koja je osvojila mobilni telefon, dar Crkvenog odbora. Drugu nagradu, prenosne zvučnike dobila je Anja Milivojević a treću, slušalice Ilija Marković , dar Kompanije „Aleksandrović marketi”.

Četvrtu nagradu, ranac i školski pribor, dar Škole mentalne aritmetike “Malac Genijalac” osvojio je Viktor Sentić iz Lazarevca.

“Velika je radost što smo danas ovde okupljeni, sabrani, pogotovo sa našom dečicom. Crkvena opština zajedno sa bratstvom hrama Svete Trojice organizuje Tucijadu uz pomoć naših saradnika i dobrotovora koji obezbeđuju nagrade. Ja sam zahvalan svima koji su danas došli, učestvovali i pomogli. Dečica su zaista zadovoljna, bilo je lepo što su samo došli i učestvovali bez obzira ko je pobedio, što su bili deo nečega. Čega ćemo biti ako ne deo vaskrsenja i praznovanja vaskrsenja“, rekao je za NG Portal protonamesnik Marjan Kerčulj, arhijerejski namesnik negotinski i starešina hrama Svete Trojice.