Naslovna Društvo “Noć istraživača” okupila devet ekipa iz Negotina i Kladova

“Noć istraživača” okupila devet ekipa iz Negotina i Kladova

274
0

Ekipa Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Negotina pobednik je STIM kviza u okviru jubilarne „Noći istraživača“ se organizuje u 29 gradova Srbije, pa i u Negotinu, pod geslom „Deseta noć, kroz znanje daje moć“.

Pobednička ekipa, Foto: OŠ „Branko Radičević“

Domaćin ovogodišnje „Evropske noći istraživača“ u Negotinu, Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ ugostila je devet ekipa iz osnovnih i srednjih škola iz Negotina i Kladova.

Osnovci i srednjoškolci su, zajedno sa timom naučnika projekta “Scimfonicom”, sa Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo i Fakulteta za fizičku hemiju, krenuli na “Put od B do A – od bazične nauke do aplikacije.

Veliko interesovanje osnovaca i srednjoškolaca iz Kladova i Negotina; Foto: OŠ „Branko Radičević“

U STIM kvizu opštih znanja prvo mesto zauzela je ekipa negotinske Osnovne škole „Branko Radičević“, ali su, sudeći po prikazanom, i ostale ekipe bile na visini zadatka.

„Evropska noć istraživača“ u Srbiji okupila je ove godine čak 29 gradova, najviše do sada, a podržana je od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.