Naslovna Društvo “Noć istraživača” okupila devet ekipa iz Negotina i Kladova

“Noć istraživača” okupila devet ekipa iz Negotina i Kladova

251
0

Ekipa Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Negotina pobednik je STIM kviza u okviru jubilarne „Noći istraživača“ se organizuje u 29 gradova Srbije, pa i u Negotinu, pod geslom „Deseta noć, kroz znanje daje moć“.

Pobednička ekipa, Foto: OŠ „Branko Radičević“

Domaćin ovogodišnje „Evropske noći istraživača“ u Negotinu, Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ ugostila je devet ekipa iz osnovnih i srednjih škola iz Negotina i Kladova.

Osnovci i srednjoškolci su, zajedno sa timom naučnika projekta “Scimfonicom”, sa Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo i Fakulteta za fizičku hemiju, krenuli na “Put od B do A – od bazične nauke do aplikacije.

Veliko interesovanje osnovaca i srednjoškolaca iz Kladova i Negotina; Foto: OŠ „Branko Radičević“

U STIM kvizu opštih znanja prvo mesto zauzela je ekipa negotinske Osnovne škole „Branko Radičević“, ali su, sudeći po prikazanom, i ostale ekipe bile na visini zadatka.

„Evropska noć istraživača“ u Srbiji okupila je ove godine čak 29 gradova, najviše do sada, a podržana je od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.