Naslovna Društvo NKD ponovo na listi najboljih svetskih istraživačkih organizacija

NKD ponovo na listi najboljih svetskih istraživačkih organizacija

221
0

Nacionalna koalicija za decentralizaciju se i u 2020, godini u kojoj je obeležila deceniju postojanja, našla na listi najbojih svetskih istraživačkih organizacija u kategoriji transparentnosti i dobre uprave koju formira Univerzitet u Pensilvaniji.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju se i po treći put zaredom našla na listi najboljih svetskih organizacija Univerziteta u Pensilvaniji, a ove su, kao i prethodne, zauzeli 47. mesto.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naš rad na postavljanju standarda transparentnosti i dobrog upravljanja prepoznat, kako na međunarodnom, tako i na nacionalnom nivou. Naročito smo ponosni na ulogu koju smo u 2020. godini odigrali tokom početka pandemije, kada je pristup informacijama u Srbiji bio nezakonito ograničen. Redovno smo otvarali teme u kojima Srbija može da napravi značajne korake ka izgradnji odgovorne države i procesa participacije, posebno kroz jaku decentralizaciju i izgradnju lokalnih političkih i društvenih procesa. Ovom prilikom čestitamo i drugim organizacijama i institucijama koje su, u različitim kategorijama, uvrštene na listu najboljih Univerziteta u Pensilvaniji, a među kojima je čak devet iz Srbije“, navodi se u saopštenju Nacionalne koalicije za decentralizaciju.