Naslovna Društvo COVID-19 NKD i Odbor za ljudska prava Negotin donirali vizire zdravstvenim radnicima

NKD i Odbor za ljudska prava Negotin donirali vizire zdravstvenim radnicima

987
0

Predstavnici Odbora za ljudska prava u Negotinu ispred Nacionalne koalicije za decentralizaciju, donirali su zaštitne vizire Zdravstvenom centru Negotin.

Povodom decetogodišnjice postojanja Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) koju čini 13 organizacija iz 10 gradova Srbije, među kojima i Odbor za ljudska prava u Negotinu organizovana je akcija podele zaštitnih vizira zdravstvenim radnicima na prvoj liniji odbrane od virusa korona.

“Deceniju građanskog optimizma i solidarnosti Nacionalna koalicija za decentralizaciju sa svojim članicama odlučila je da obeleži poklanjanjem vizira onima kojima su najpotrebniji. Ovom akcijom obeležavamo desetogodišnjicu rada, a ujedno sa optimiznom i solidarnošću, što je i slogan naše akcije, nastojimo da pomognemo onima koji u borbi protiv kovida pomažu nama, a to su zdravstveni radnici u bolnicama, kovid ambulantama, zdravstvenim ustanovama”, kaže Dušan Prvulović, predsednik Odbora za ljudska prava Negotin i koordinator Mreže CHRIS.

Predstavnici Odbora za ljudska prava uručili su danas Vidosavi Barbulović Paunović, vršiocu direktora Zdravstvenog centra Negotin, dve kutije zaštitnih vizira.

“Viziri su sastavni deo zaštitne opreme koja je neophodna za sve zdravstvene radnike koji rade sa kovid pacijentima, koji su u kovid ambulanti, u hitnoj službi, mobilnim i ekipama koje su na uzorkovanju, testiranju, u laboratoriji i izuzetno nam mnogo znače pogotovu u situaciji epidemije”, rekla je dr Vidosava Barbulović Paunović zahvalivši se na donaciji.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju je akciju “Decenija građanskog optimizma i solidarnosti” organizovala u Negotinu, ali i u Nišu, Valjevu, Kruševcu, Majdanpeku, Kragujevcu, Pirotu, Zaječaru, Novom Pazaru i Užicu posredstvom 13 organizacija, članica NKD od osnivanja 2010. godine.