Naslovna Društvo Nikoli Miloševiću bronza na Srpskoj informatičkoj olimpijadi

Nikoli Miloševiću bronza na Srpskoj informatičkoj olimpijadi

576
0

Srpska informatička olimpijada okupila je ove godine 46 najboljih mladih informatičara osnovaca naše zemlje. Nikola Miloševići z Osnovne škole „Branko Radičević“, kao jedini učenik petog razreda iz Srbije, zauzeo je treće mesto.

Nakon odličnog plasmana na Državnom takmičenju, najbolji učenici šestog, sedmog i osmog razreda iz cele Srbije nadmetali su se na Srpskoj informatičkoj olimpijadi, krajem maja u Računarskoj gimnaziji u Beogradu, za izbor reprezentacije Srbije koja će se nadmetati na Informatičkoj balkanijadi.

Sa njima, kao jedini učenik petog razreda iz Srbije, nadmetao se i Nikola Milošević, učenik Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Negotina koji je osvojio treće mesto.

Nikoli je za ulazak u reperezentaciju Srbije za naredni nivo takmičenja nedostajalo samo 10 poena s obzirom da je po broju osvojenih bodova nadmašio sve učenike šestog i sedmog razreda.

Njegov uspeh je tim i značajniji jer pokazuje izvanrednu nadarenost i predanost ovog mladog informatičara, koga tek očekuju dostignućima u ovoj oblasti.