Naslovna Kultura Događaji NG Portal preporučuje: Tribina i radionica OŠ “12. septembar”  3. decembra na...

NG Portal preporučuje: Tribina i radionica OŠ “12. septembar”  3. decembra na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

246
0

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi “12. septembar”, 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležiće kreativno-edukativnom radionicom “Šta sve krije dečiji crtež” i tribinom “Setimo se (ne samo) danas”.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana sa ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.

Ove godine u organizaciji Osnovne škole ”12. septembar” i dečijeg odeljenja Narodne biblioteke “Dositej Novaković” Međunarodni dan osoba sa invaliditetom  biće obeležen u utorak, 3. decembra likovnom kreativno-edukativnom radionicom “ Šta sve krije dečiji crtež”, kao i tribinom “Setimo se (ne samo) danas”, koju će prirediti defektolozi ove škole.

Obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom je i povod da se se skrene pažnja na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, a to su pre svega, siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva.

Likovna radionica i tribina biće održane u utorak, 3. decembra u promotivnoj sali dečijeg odeljenja Narodne biblioteke sa početkom u 12 sati.