Naslovna Hronika Nepoznati oštetili dečije igralište u Naselju Veljko Vlahović

Nepoznati oštetili dečije igralište u Naselju Veljko Vlahović

564
0

Nakon što su nedavno u centralnom gradskom parku sklonjene sprave za igru dece, jer ih je neko namerno polomio, nepoznati su „divljali“ i u parkiću u naselju Veljko Vlahović.

Polomljena ljuljaška u parku u Naselju Veljko Vlahović, foto: Ivana Pešić

Deca u naselju Veljko Vlahović na Bukovskom putu umesto da se bezbrižno igraju u svom parku, strepe da se ne povrede, jer je neko očigledno namerno polomio ljuljaške i neke od greda na igrališnom mobilijaru.

Iako su nadležni nedavno uklonili iz centralnog parka polomljene sprave, niko se, nažalost, nije „dozvao pameti“, jer oni koji to uporno čine, izgleda da se odavno ne igraju.

Lomili ljuljaške i penjalicu, foto: foto: Ivana Pešić

Roditelji dece u naselju Veljko Vlahović apeluju na nadležne da učine dečija igrališta bezbednim, jer sada praktično mališani i nemaju gde da se igraju, osim klackalice i tobogana u centralnom parku ispred zgrade opštine, kao i oštećenih sprava u parku na Bukovskom putu.

Polomljen „pod“ na penjalici, foto: foto: Ivana Pešić

Primorani su da svoju decu vode u drugi deo grada, u naselje Borska, ili na stadion, budući da se, kažu nam, svako veče u parkiću u Naselju Veljko Vlahović okuplja grupa izgrednika i lomi sprave.

Građani apeluju na nadležne da pojačaju nadzor u onim delovima grada  u kojima se deca igraju, jer kako stvari stoje, bude li neko konstantno lomio dečija igrališta, uskoro deca u Negotinu i neće imati gde da provode svoje slobodno vreme.