Naslovna Društvo COVID-19 Nepovoljna epidemiološka situacija: Troje preminulo; Polovina hospitalizovanih u Negotinu na kiseoničkoj potpori

Nepovoljna epidemiološka situacija: Troje preminulo; Polovina hospitalizovanih u Negotinu na kiseoničkoj potpori

2796
0

U opštini Negotin broj aktivno pozitivnih na virus korona, u poslednja 24 časa, povećan je za 37.

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona od 84 testa potvrđen je kod 44 odsto uzoraka – odnosno kod 37 osoba u opštini Negotin. Kako se navodi u izveštaju Zdravstvenog centra pozitivno je 19 osoba ženskog pola od kojih najmlađe imaju dve i 14 godina, a ostale od 33 do 70 godina, kao i 18 muškaraca od 23 do 82 godine.

Raste broj pregleda u kovid ambulanti, pa je tako samo tokom jučerašnjeg dana pregledano 76 pacijenata, od kojih 44 prvi put. U pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljeno je 25 pregleda.

Na kovid odeljenjima negotinske bolnice bitku sa virusnom infekcijom, nažalost, izgubile su tri osobe. U ovom trenutku zbrinuto je 40 pacijenata sa upalom pluća, od kojih je 20 na kiseoniku. Tokom jučerašnjeg dana primljeno je 10 pacijenata, dva su otpuštena, a dva su transportovana u kovid bolnicu u Kruševac na dalje lečenje. U ovoj opštini je u prvih 15 dana marta evidentirano 347 slučajeva virusne infekcije.

Na teritoriji Grada Bor pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona potvrđen je kod 18 osoba, a broj aktivno pozitivnih je 238. U Opštoj bolnici u Boru zbrinuto je 35 pacijenata od kojih je 31 kovid pozitivan.

U Kladovu su u odnosu na prethodni izveštaj potvrđena još dva slučaja infekcije virusom korona. Osmoro pacijenata je zbog teže kliničke slike zbrinuto u tercijarnim ustanovama. Broj aktivno pozitivnih slučajeva u kladovskoj opštini je 54.

U Majdanpeku je virus korona potvrđen kod petoro bolesnika,  a četvoro je u tercijarnim kovid bolnicama. U ovoj opštini  broj aktivno zaraženih virusom korona iznosi 50.