Naslovna Kultura Neni Đurić druga nagrada na Međunarodnom takmičenju solo pevača

Neni Đurić druga nagrada na Međunarodnom takmičenju solo pevača

476
0

Sa 23. Međunarodnog takmičenja solo pevača „Nikola Cvejić“ koje je održano u Rumi, Negotinka Nena Đurić, studentkinja Fakulteta umetnosti u Nišu ponela je drugu nagradu.

Naša mlada sugrađanka Nena Đurić, koja je muzičko obrazovanje započela u ovdašnjoj Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ završivši osnovnu, a potom i srednju muzičku školu u klasi profesorke Vladice Perković, uspešnu muzičku karijeru nastavlja da gradi na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi profesorke Katarine Simonović Ivanković.

Proteklog vikenda sa 23. Međunarodnog takmičenja solo pevača „Nikola Cvejić“ koje je održano u Rumi, vratila se sa drugom nagradom, jedinom u svojoj kategoriji, osvojivši 89 poena za svoj nastup na kojem se, uz klavirsku saradnju Vladimira Gligorića, predstavila delima Sarija, Čajkovskog i Prebande.

„Kada su se slegli utisci, mogu reći da sam jako zadovoljna. Ponosna sam i zahvalna svojoj profesorki, koja je toliko truda uložila u mene kao pevača. Zaista je sreća biti deo njene klase i raditi sa takvom, mogu slobodno reći, divom. Nije bio lak zadatak stati i pevati pred tako jakom, stručnom komisijom. Ovo je za mene još jedno novo iskustvo na koje sam ponosna“, kaže za NG Portal Nena Đurić.

Ova uspešna mlada umetnica svoju umetničku karijeru počela je da gradi u Negotinujoš kao srednjoškolka ređajući nagrade na raznim takmičenjima, od državnih do međunarodnih, u kategoriji solo pevanja.

Učesnik je Letnje škole opere koju je u našem gradu organizovala Iva Mrvoš Anokić, a za svoje napredovanje, ističe Nena Đurić, zaslužna je i saradnja sa srpskom prvakinjom opere Snežanom Savičić Sekulić i učešćem na masterklasu letnje škole opere.