Naslovna Društvo Nemar na sve strane: Neophodna prava akcija čišćenja

Nemar na sve strane: Neophodna prava akcija čišćenja

529
0

Sudeći po gomilama smeća po parkovima, oko stambenih zgrada i širom grada, Negotinu je neophodna prava prolećna akcija čišćenja.

Ovo su kontejneri u samom centru grada, iza prodavnice “Idea”, koje, osim za ovu i još jednu prodavnicu, služe pre svega stanarima zgrade iznad Komercijalne, Banane i zgrada u Dobropoljskoj i Lole Ribara.

Prepunjeni kontejneri, iz kojih se, naročito od kad je počelo proleće, širi nesnosan smrad mogu se videti i širom grada, u svim naseljima, ali i u predgrađu. O divljim deponijama širom opštine, da i ne govorimo.

Dečije igralište u naselju Borska; Foto: Ivana Pešić

Nisu pošteđena ni dečija igrališta. Zapravo ono jedino preostalo, igralište u naselju Borska, koje je svakodnevno, nakon noćnih terevenki, za koje stanari okolnih zgrada kažu da su sve češća, prepuno flaša i smeća.

Uz takve “žurke” ponovo strada parkovski mobilijar, ljuljaške, klupe, ali i kante za smeće, kandelabri….

Park u Karađorđevoj; foto: Facebook

Ovo je park u Karađorđevoj, prepun kesa sa smećem koje danima stoje tu, sadržaja davno ukvarenog. I ono malo spravica za decu se ne koristi, jer ko bi tamo pustio dete da se igra.

I ko je tu kriv? Stanari stambenih zgrada i kuća, nadležne službe? Da li bi kazne pomogle i koliko? Da li je neophodno da imamo video nadzor u širem centru grada?

Tek, počelo je proleće. Kreće i građevinska sezona koja će, takođe, dati danak napunjenim kontejnerima. A rešenja nigde.