Naslovna Društvo Negotinu sredstva za unapređenje e-Uprave, Boljevcu i Zaječaru za investicione projekte

Negotinu sredstva za unapređenje e-Uprave, Boljevcu i Zaječaru za investicione projekte

150
0

Ministastvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo je 29 projekata lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima i opštinama Negotin, u okviru programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave.

Opštini Negotin odobreno je 5.597.100 dinara za realizaciju projekta unapređenja informaciono komunikacione infrastrukture i sigurnosti računarskog sistema, koji se sprovodi u cilju bržeg i kvalitetnijeg rada e-Uprave i unapređenja i modernizacije rada organa jedinice lokalne samouprave u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga, kao i tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima i organizacijama.

U okviru dela programa koji podrazumeva podršku realizaciji  novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave Opštini Boljevac odobreno je 25 miliona za izgradnju glavnog dovodnog cevovoda za snabdevanje vodom naselja Savinac, Sumrakovac i Podgorac Timok, a gradu Zaječaru 20 miliona za investiciono održavanje krova i krovnog pokrivača prvog objekta zgrade Gradske uprave.

Na konkursu Ministastvo državne uprave i lokalne samouprave podržano je ukupno 29 projekata. Program se odnosio i na podršku u organizaciji kulturnih sportskih, turističnih i drugih manifestacija od posebnog značaja za građane, ali i na podršku projektima koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena, elementarnih i drugih nepogoda, u cilju zaštite imovinskih interesa jedinica lokalne samouprave i građana.