Naslovna Kultura Negotinu pet, Zaječaru 8,5 miliona na konkursu “Gradovi u fokusu”

Negotinu pet, Zaječaru 8,5 miliona na konkursu “Gradovi u fokusu”

298
0

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2021“ podržan je 41 projekat iz isto toliko gradova i opština, u ukupnom iznosu od 339,2  miliona dinara. Među podržanima i projekti iz opštine Negotin i grada Zaječara.

Foto: Igor Mitrović

Opštini Negotin na konkursu Ministarstva kulture i informisanja “Gradovi u fokusu” sa pet miliona dinara podržan je projekat “Da nas prati dobar glas 2”. Reč je o projektu koji podrazumeva zamenu stolarije na upravnoj zgradi Muzeja Krajine za koje je izdvojeno dva miliona dinara, ali i radove na investicionom održavanju toaleta u Domu kulture “Stevan Mokranjac” za koje je odobreno 2,4 miliona dinara, kao i za zamenu svetlarnika na južnom fasadnom zidu ove ustanove kulture za koje je predviđeno 600.000 dinara.

Ministarstvo je izdvojilo i 8,5 miliona dinara za projekat “MetamorfoZa”, koji se odnosi na sanaciju i adaptaciju Narodnog pozorišta Timočke Krajine + Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Ovo je, inače, šesti po redu konkurs “Gradovi u fokusu” koji, kako navode u Ministarstvu kulture i informisanja ima za cilj na uspostavljanje predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Opština Negotin je na ovom konkursu podržana i prošle godine za projekat zamene poda na sceni Doma kulture, kao i 2018. kada je za ovu negotinsku ustanovu kulture nabavljen polukoncertni klavir marke “Boston”  iz čuvene porodice klavira “Steinway”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.