Naslovna Društvo Negotinu i opštinama Borskog okruga 39 miliona dinara za mere populacione politike

Negotinu i opštinama Borskog okruga 39 miliona dinara za mere populacione politike

392
0

Opštini Negotin odobreno je 11,8 miliona dinara bespovratnih sredstava, a ostalim opštinama Borskog okruga 19,6 miliona za predloženi projekat u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2018. godinu.

foto: Igor Mitrović

Negotin, ali i Bor, Kladovo i Majdanpek su se, odlukom Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, našao na listi 30 odobrenih projekata, ukupne vrednosti od 500 miliona dinara.

Projekat opština Borskog okruga vredan je 39.676.450 dinara. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku finansiraće ga sa 31.741.160 dinara, dok je učešće lokalnih samouprava 7.935.290 dinara.

Negotinu i opštinama Bor, Majdanpek i Kladovo odobrene su mere populacione politike koje se odnose na usklađivanje rada i roditeljstva, edukaciju iz oblasti populacione politike i aktiviranje lokalne samouprave.

Projekat je ocenjen sa 70 poena, a našao se među sredinama za čije su predložene aktivnosti izdvojena i najveća sredstva.

Na konkurs je stigao 71 projekat, a zbog neispravne ili nepotpune podnete dokumentacije, kao i manjeg broja poena kojima su im ocenjeni projekti, više od 40 gradova i opština uskraćeni su za sredstva.