Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. „Negotinu bez korupcije“ – četvorka

„Negotinu bez korupcije“ – četvorka

239
0

Grupi građana „Negotin bez korupcije“, Izborna komisija opštine Negotin potvrdila je istoimenu izbornu listu sa 15 kandidata za odbornike.

Grupa građana „Negotin bez korupcije“ sa istoimenom listom od 15 kandidata za odbornike, jednotrećinskom, kao svog nosioca i prvog na listi ima Slavoljuba Stankovića, poljoprivrednika iz Karbulova, predsednika Udruženja „Voćar Karbulovo“ i jedan od članova najužeg rukovodstva Pokreta „Dosta je bilo“ u Negotinu.

Na listi ove grupe građana su i viđeniji članovi Demokratske stranke Srbije, zatim članovi Opštinskog odbora Pokreta „Dveri“, ali i članovi Narodne radikalne stranke.

Zanimljivo je da je pregovarano i sa radikalima, ali da do saradnje, ipak nije došlo.

Kako je u međuvremenu jedan od članova za odbornike odustao od kandidature, ova građansko-politička opcija listu je predala maltene u „minut do 12“, zapravo 8. decembra u 23 časa i 13 minuta, jer je u međuvremenu dobila saglasnost drugog kandidata i predala deo dokumentacije.

Lista je potvrđena nakon što je ova grupa građana u zakonskom roku prikupila i predala sve tražene akte.

„Negotin bez korupcije“ među prvima je potvrdio svoju rešenost da na negotinsku političku scenu izađe sa već postavljenim pravcima delovanja od podizanja nivoa infrastrukture u selima, preko planske podrške poljoprivredi u onim aspektima koji se tiču masovne proizvodnje u jednoj istoj grani i zajednički plasman proizvoda, pa do iznalaženja akutnog rešenja pasa lutalica u opštini.

GG „Negotin bez korupcije“ smatra da je nužno formirati kancelariju za informacione tehnologije, kao vid inkubatora za mlade, zainteresovane za posao u ovoj oblasti, zatim jačanja zadrugarstva, pa sve do brojnih tema koji se tiču jačanja porodične politike, do većih ulaganja u sport i kulturu.