Naslovna Kultura Negotinu 5, a Kladovu 4 miliona dinara na konkursu “Gradovi u fokusu...

Negotinu 5, a Kladovu 4 miliona dinara na konkursu “Gradovi u fokusu 2020”

1701
0

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2020“ podržana su 22 projekta iz isto toliko gradova i opština, u ukupnom iznosu od 83,4 miliona dinara. Među podržanima i projekti iz opština Negotin i Kladovo.

Opštini Negotin na konkursu Ministarstva kulture i informisanja “Gradovi u fokusu” sa pet miliona dinara podržan je projekat “Da nas prati dobar glas”. Reč je o projektu koji podrazumeva zamenu poda i izradu akustične školjke na velikoj sceni Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Sa četiri miliona dinara podržan je i projekat opštine Kladovo “Kultura – lepa reč gvozdena vrata otvara” kojim će biti finansirani elektroenergetski radovi u okviru energetske sanacije Biblioteke “Centar za kulturu”.

Ove godine na konkurs je stiglo 60 prijava iz isto toliko jedinica lokalne samouprave, od čega je 26 prijava bilo iz gradova i opština čiji projekti su već podržani na prethodnim konkursima, što je novina u odnosu na konkurse ranijih godina.

Sredstva su, navodi se u Ministarstvu kulture i informisanja, pored Negotina i Kladova dobili i projekti još 20 lokalnih samouprava.

Ovo je, inače, bio peti po redu konkurs “Gradovi u fokusu” na kojem je do sada podržano ukupno 70 projekata sa preko 568 miliona dinara.