Naslovna Kultura Negotinu 5, a Kladovu 4 miliona dinara na konkursu “Gradovi u fokusu...

Negotinu 5, a Kladovu 4 miliona dinara na konkursu “Gradovi u fokusu 2020”

1674
0

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2020“ podržana su 22 projekta iz isto toliko gradova i opština, u ukupnom iznosu od 83,4 miliona dinara. Među podržanima i projekti iz opština Negotin i Kladovo.

Opštini Negotin na konkursu Ministarstva kulture i informisanja “Gradovi u fokusu” sa pet miliona dinara podržan je projekat “Da nas prati dobar glas”. Reč je o projektu koji podrazumeva zamenu poda i izradu akustične školjke na velikoj sceni Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Sa četiri miliona dinara podržan je i projekat opštine Kladovo “Kultura – lepa reč gvozdena vrata otvara” kojim će biti finansirani elektroenergetski radovi u okviru energetske sanacije Biblioteke “Centar za kulturu”.

Ove godine na konkurs je stiglo 60 prijava iz isto toliko jedinica lokalne samouprave, od čega je 26 prijava bilo iz gradova i opština čiji projekti su već podržani na prethodnim konkursima, što je novina u odnosu na konkurse ranijih godina.

Sredstva su, navodi se u Ministarstvu kulture i informisanja, pored Negotina i Kladova dobili i projekti još 20 lokalnih samouprava.

Ovo je, inače, bio peti po redu konkurs “Gradovi u fokusu” na kojem je do sada podržano ukupno 70 projekata sa preko 568 miliona dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.