Naslovna Društvo Negotinu 3,93 miliona za pošumljavanje

Negotinu 3,93 miliona za pošumljavanje

527
0

Opštini Negotin  Ministarstvo zaštite životne sredine dodelio je 3,93 miliona dinara iz sredstava Zelenog novca za pošumljavanje za projekat stvaranja vetrozaštitnog pojasa.

Sredstva iz Zelenog fonda za pošumljavanje dobili su projekti 11 lokalnih samouprava, među kojima je Negotin jedini u regionu.

Opštini Negotin odobreno je ukupno 3.933.270,96 dinara za projekat “Pošumnjavanje radi stvaranja vetrozaštitnog pojasa na katastarskim parcelama 5036 i 5236/2″. Reč je o parcelama koje se nalaze u naselju Rastoka, u delu grada iza škole „Branko Radičević“ i takozvanih „belih zgrada“, a koje se prostiru na 1,5, odnosno 2,6 hektara.

Iz Zelenog fonda za pošumljavanje finansira se, inače, nabavka sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu u javnoj svojini na teritoriji jedinica lokalne samouprave, kao i gradskih opština.

Na ovogodišnjem konkursu, među 37 prijava, Ministarstvo je odobrilo projekte gradova Užice, Kikinda, Kraljevo, Kruševac, Niš, Šabac i Vranje, kao i opština Plandište, Srbobran i Negotin, čije je projekte podržalo sa ukupno 34.152.819, 41 dinara.