Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Negotinsku opoziciju ujedinio bojkot

Negotinsku opoziciju ujedinio bojkot

1300
0

Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Srpski pokret “Dveri”, Socijaldemokratska stranka, Narodni radikalni sabor i GG “Za Negotin bez diktature” pozvali su danas kao Ujedinjena negotinska opozicija (UNO) građane opštine Negotin na bojkot predstojećih lokalnih izbora.

Predstavnici opozicije, okupljeni pod imenom Ujedinjena negotinska opozicija, izabrali su, ističu u svom saopštenju, Bojkot-štab, a usvojili su i Plan i program bojkot – kampanje koju će sprovesti tokom oktobra u gradu i selima.

Oni su pozvali građane na bojkot izbora zakazanih za 17. oktobar koje nazivaju “lažnim i neslobodnim”, a zbog povećanog broja obolelih od kovida i  “zdravstveno nebezbednim”.

“Izbori su neslobodni, jer u opštini Negotin, kao i u čitavoj zarobljenoj Srbiji, već godinama unazad, nema osnovnih, minimalnih zakonskih uslova za slobodne i poštene izbore. Nema slobode izbora, nema slobode medija, nema slobode političkog i sindikalnog delovanja, nema slobode mišljenja i slobode govora. Ljudi se, ucenama i pretnjama, prisiljavaju da izađu na lažne i neslobodne izbore, i na njima glasaju za stranke vladajućeg režima.  To nisu izbori. To je farsa”, navodi se u saopštenju Ujedinjene negotinske opozicije.

Predstavnici  Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Srpskog pokreta “Dveri”, Socijaldemokratske stranka, Narodnog radikalnog sabora i GG “Za Negotin bez diktature” navode da građani na ovim izborima nemaju između čega da biraju jer na izbore izlaze “stranke vladajućeg režima i njihova omiljena i poželjna „opozicija“.

“Građani mogu samo da biraju između njih i njihovih satelitskih stranaka i pokreta, čime bi samo povećali izlaznost, što i jeste glavni zadatak lažnih i od režima skrpljenih „opozicionara.“ Ovi lažni i neslobodni izbori se održavaju u jeku najgoreg talasa korona virusa, a mogli su biti održani bilo kog dana, sve do aprila sledeće godine, imenovanjem Privremenog opštinskog organa, što je već jednom urađeno, decembra 2017. Takođe, svi znaju, da će na proleće, nakon ustavnih promena, biti održani opšti izbori, na svim nivoima”, ističu predstavnici opozicije pozivajući građane na bojkot.