Naslovna Društvo Negotinskom vrtiću 11,8 miliona dinara

Negotinskom vrtiću 11,8 miliona dinara

261
0

Sredstvima koja je opštini Negotin u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2018. godinu odobrio Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku biće finansirana zamena stolarije na novoj zgradi vrtića “Pčelica”.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović predloženi projekat opštine Negotin finansiraće sa 11.849.096 dinara, dok je obaveza lokalne samouprave da uloži 2.962.274 dinara sopstvenih sredstava u realizaciju projekta.

Reč je o zameni stolarije nove zgrade Predškolske ustanove “Pčelica”, površine od 2.900 kvadrata, koja nije menjana od izgradnje ovog objekta, 1978. godine.

“Projekat je urađen prošle godine. Uradio ga je tadašnji Zavod za urbanističko planiranje i projektovanje. Njime je predviđena zamena svih staklenih površina na novoj zgradi i mi očekujemo da se taj projekat realizuje do kraja godine”, kaže Radmila Madžarević, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica”.

Ovim projektom negotinska opština konkurisala je za sredstva u okviru zajedničkog projekta opština Borskog okruga, čija je ukupna vrednost 39.676.450 dinara.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku će zajednički projekat Kladova, Negotina, Bora i Majdanpeka finansirati sa 31.741.160 dinara bespovratnih sredstava, dok je učešće lokalnih samouprava 7.935.290 dinara.