Naslovna Društvo Negotinskom Udruženju “Duga” data na korišćenje oprema za fizioterapeutske i logopedske vežbe

Negotinskom Udruženju “Duga” data na korišćenje oprema za fizioterapeutske i logopedske vežbe

463
0

Posredstvom programa Swiss PRO lokalna samouprava u Negotinu se realizuje projekat “Budimo jači”, vredan ukupno  13.690 dolara.

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Miroslava Zdravković, predsednik Udruženja „Duga“

Nakon logopedskog seta za logopedske tretmane, koji su dobili na korišćenje početkom decembra,  Udruženju za pomoć osobama sa invaliditetom “Duga” iz Negotina danas su uručena dva magnetna bicikla, dečija sprava sa mrežom, strunjače, masažne lopte i podloge za vežbanje, obezbeđeni kroz projekat “Budimo jači”, koji opština Negotin realizuje uz podršku programa Swiss PRO.

“U pitanju je oprema za fizioterapeutske vežbe, tako da smo u okviru projekta dobili sobne bicikle za treniranje ili vežbanje koje će umnogome pomoći motoričkom napretku naših korisnika koji su sa različitim smetnjama, a većina njih ima i motorički i telesni invaliditet. Uz tu opremu smo dobili i prateće strunjače, stazu za vežbanje, male tekiće, pilates lopte, razne pomerljive strunjače i dobili smo stolicu i fizioterapeutski sto koji su montažni”, ističe Miroslava Mika Zdravković, predsednik Udruženja “Duga”.

Logopedski set nabavljen u okviru projekta „Budimo jači“

Logopedski set je već u upotrebi, ističu u ovom udruženju i navode da je projektom obuhvaćeno njihovih 30 korisnika sa različitim smetnjama i različitim invaliditetom.

“Ovakav način podrške korisnicima udruženja je od velikog značaja jer kontinuiranim radom fizioterapeuta i vežbama sa različitim pomagalima umnogome doprinosimo očuvanju i unapređenju motoričkih i telesnih sposobnosti naših korisnika”, dodaje predsednica “Duge”.

Pored opreme, koju je Udruženje “Duga” dobilo na korišćenje, projektom su predviđene i edukacije, ali i izlet za članove “Duge”.

“Verujem da će projekat “Budimo jači” i nabavljena oprema članovima Udruženja “Duga” omogućiti i pružiti neophodnu pomoć koja će im olakšati život. Vrednost projekta je 13.690 američkih dolara, vrednost donacije 12.040, a učešće opštine Negotin je 1.650 dolara“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Projekat “Budimo jači”  realizuje se u okviru programa Swiss PRO na konkursu “Nove ideje po meri zajednice”.

Opština Negotin je nosilac projekta, a “Duga” partnerska organizacija. Projekat sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Stalna konferencija gradova i opština, a podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije.