Naslovna Sport Negotinskom OFK “Boban” prvo mesto na turniru mlađih kategorija

Negotinskom OFK “Boban” prvo mesto na turniru mlađih kategorija

805
0

Najmlađa selekcija OFK “Boban” iz Negotina na turniru mađih kategorija „Kladovo 2021“ osvojila je prvo mesto.

Fudbaleri negotinskog OFK „Boban“, selekcija 2014/2015. i pored toga što nije nastupila u standardnom sastavu i igrala bez nekoliko fudbalera i prvog golmana,  osvojili su prvo mesto na turniru „Kladovo 2021“, koji je okupio fudbalere iz istočne Srbije, ali i Beograda i Gračanice.

Od prve utakmice sa ekipom „Brodoremonta“ iz Kladova koja je završena sa 0:0, preko pobede od 5:1 protiv  „Timoka“ iz Zaječara, pa 10:0 protiv kladovskog „Đerdapa“, OFK „Boban“ nije posustajao, pa je u finalu dočekao i Majdanpečane iz „Minersa“ koje su savladali sa 1:0. Treće mesto pripalo je drugoj ekipi FK „Timok“ iz Zaječara.

Titulu  najboljeg strelca u kategoriji fudbalere 2014. godišta poneo je igrač negotinskog OFK „Boban“ Đorđe Vasić koji je postigao čak 11 golova.  Najbolji golman na turniru u najmlađoj kategoriji je Negotinac Pavle Milivojević koji se i sam dvaput upisao u listu strelaca.

Na turniru koji je u Kladovu organizovao FK “Đerdap” u pet kategorija u konkurenciji igrača rođenih 2012. prvo mesto pripalo je ekipi “Brodoremonta” iz Kladova, drugo zaječarskim “Kablovima”, a treće Školi fudbala “28. jun” iz Gračanice.

U kategoriji 2013. godišta prva je beogradska “Crvena zvezda”, drugi OFK 019 iz Zaječara, a treći “Brodoremont“  iz Kladova.

Na ovoj svojevrsnoj reviji talenata mladi fudbaleri, po zamisli organizatora, stiču prva takmičarska iskustva, ali i nova prijateljstva sa ciljem da se fudbal populariše, a mladima pruži šansa da im talenat bude prepoznat od strane struke.