Naslovna Kultura Negotinskom muzeju uručeno priznanje “Muzeji za 10”

Negotinskom muzeju uručeno priznanje “Muzeji za 10”

294
0

Muzej Krajine u Negotinu jedan je od dobitnika priznanja „Muzej za 10″, koje se dodeljuje najuspešnijim učesnicima u istoimenoj manifestaciji u prethodnoj godini. Nagradu je u ime ove ustanove primio Ivica Trajković, direktor Muzeja.

Muzeju Krajine priznanje je uručeno na svečanoj skupštini Nacionalnog komiteta IКOM Srbija koja je održana danas u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu.

Tokom 2018. negotinski muzej sa uspehom je u okviru manifestacije “Muzej za 10” organizovao izložbu „Tradicionalni murali Afrike“, autorke Nataše Njegovanović Ristić, višeg kustosa Muzeja afričke umetnosti iz Beograda, ali i niz kreativnih radionica za decu pod nazivom „Mini-modeli za afričke murale, koje su vodile Marija Miloš i Milica Josimov, kustosi Muzeja afričke umetnosti u saradnji sa koleginicama iz Muzeja Krajine Vesnom Janjić i Sanjom Radosavljević.

Manifestacija “Muzeji za 10” je pokrenuta 2015. sa idejom da kroz zajednički rad muzejske ustanove širom Srbije ukažu na bogatstvo i vrednosti koje se čuvaju u ustanovama kulture u Srbiji i da ovom akcijom svoje sadržaje i programe približe posetiocima.

Muzej Krajine će u subotu, 18. maja obeležiti i Noć muzeja izložbom fotografija „Južna Amerika-Putevima Inka“ autora Ivana Mančića u 19 časova u Muzeju Hajduk Veljka, promocijom publikacije 100 pesama „Muzika moje duše“ autora Miljana Ristića u 20 sati i koncertom grupe “Admiral Tipoa” u 21 čas.