Naslovna Sport Negotinskom ASK “Hajduk Veljko” treće mesto u plasmanu klubova na stazi Đerdap...

Negotinskom ASK “Hajduk Veljko” treće mesto u plasmanu klubova na stazi Đerdap – Miroč

747
0

Članovi negotinskog Automobilskog sportskog kluba “Hajduk Veljko” osvojili tri nagrade na trećoj trci Šampionata Srbije na stazi Đerdap – Miroč.

Marko Mitić, Igor Morarević i Dragan Balačikić na pobedničkom postolju

Marko Mitić Roce osvojio je drugo mesto u prvoj klasi, popularnoj Yugo 55 Mali N,  na trećoj trci Šampionata Srbije koja je ovog vikenda vožena u Donjem Milanovcu na stazi Đerdap – Miroč.

Vicešampionsku titulu Mitić je osvojio sa zaostatkom u tri vožnje od 75 stotinke iza prvoplasiranog Nikole Mišića iz ekipe KV Rasing team.

I ostala dvojica predstavnika negotinskog ASK “Hajduk Veljko” osvojila su zapažene rezultate na ovoj trci međunarodnog karaktera s obzirom da se bodovala i za CEZ Historic.

Igor Morarević osvojio je u klasi pet treće mesto, kao i Dragan Giga Balačikić, kome je treće mesto i bronzana pripala u klasi osam.

Zahvaljujući njihovim rezultatima, ASK “Hajduk Veljko” osvojio je u plasmanu klubova treće mesto.

Trka Đerdap – Miroč, na stazi dužine 2.110 metara, sa skoro potpuno novom asfaltnom podlogom, bodovala se i za Nacionalni šampionat auto trka na brdskim stazama Srbije, Međunarodno zonsko prvenstvo auto trka na brdskim stazama, kao i za Kup Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) starovremenskih vozila.

Organizator trke je ASK „GAGA Avala racing team“ iz Beograda, uz pomoć opštine Majdanpek.