Naslovna Društvo Negotinskoj Poljoprivrednoj školi značajno priznanje SPITS-a

Negotinskoj Poljoprivrednoj školi značajno priznanje SPITS-a

691
0

Poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Rajko Bosnić” na Bukovu, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS), dodelio je značajno priznanje.

Među dobitnicima nagrada i Poljoprivredna škola „Rajko Bosnić“; Foto: SPITS

Negotinska Poljoprivredna škola “Rajko Bosnić” dobitnik je zlatne plakete Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, koju je ova organizacija dodelila na svečanoj akademiji povodom 150 godina svog postojanja u Domu Narodne skupštine 31. januara.

Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić” osnovana 1890. kao Škola za vinodelje i voćarstvo, koja je do 1927. radila kao niža, a od 1928. kao srednja poljoprivredna škola spada u red značajnih obrazovnih institucija, a nagrada SPITS-a dodeljena joj je, kako se navodi u obrazloženju, za izuzetne višedecenijske rezultate u obrazovanju i praktičnoj obuci učenika.

Nagradu je u ime škole primio direktor Radomir Zlatanović; Foto; SPITS

Zlatnu plaketu je Radomiru Zlatanoviću, direktoru škole uručio predsednik Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije profesor dr Miladin M. Ševarlić.

Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije uručio je i ostale nagrade i priznanja, najzaslužnijim institucijama i pojedincima, koji su doprineli razvoju poljoprivredne delatnosti u Srbiji.