Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Negotinskoj bojkot kampanji podršku dao i Pokret “Oslobođenje”

Negotinskoj bojkot kampanji podršku dao i Pokret “Oslobođenje”

1124
0

Uz predizbornu kampanju koju na ulicama i štandovima širom opštine sprovode učesnici ovogodišnjih lokalnih izbora, u Negotinu je u toku i bojkot kampanja u kojoj negotinska opozicija poziva građane da ne izađu na izbore.

Podršku bojkota negotinskih lokalnih izbora dao je danas Pokret “Oslobođenje” čiji su osnivači Mlađan Đorđević i Milan Dumanović, bivši operativac Uprave kriminalističke policije (UKP)  zajedno sa kolegama iz Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Narodnog radikalnog sabora boravili danas u Negotinu.

„Mi podržavamo sve one aktivnosti od Rio Tinta do ovih ovde u Negotinu koji idu u pravcu neučestvovanja i nedavanja legitimiteta ovoj vlasti. Ono što mi zagovaramo kao Pokret „Oslobođenje“  nije bojkot, mi zagovaramo aktivno sprečavanje lažnih izbora“, rekao je Mlađan Đorđević, predsednik Pokreta „Oslobođenje“.

Đorđević ističe da se Pokret “Oslobođenje” ne bori za izborne uslove, već za smenu režima, ali da podržava bojkot negotinske opozicije.

„Danas smo došli da damo podršku  ovim političkim faktorima, strankama, pojedincima, pokretima koji su se odlučili za bojkot i prihvatamo njihov proglas da u ovoj zemlji ne postoje uslovi za iole slobodne izbore. Mi smatramo da ne postoje uslovi ni za bavljenje politikom jer je Vučić ubio sve institucije, jer je apsolutno sve medije stavio pod svoju kontrolu, kao i finansije i ljudi nemaju mogućnost da iskažu svoju volju bilo kroz političko organizovanje, bilo kroz izbore. Zato smatramo da je otpor na svakom koraku, u svim institucijama, u životu ono što je potrebno Srbiji da bi mogla da se oslobodi“, dodao je osnivač i predsednik Pokreta „Oslobođenje“.

Na štandu u centru grada svoje razloge za bojkot izbora izložili su i predstavnici udruženja Narodni radikalni sabor, koji su prisustvovali i obeležavanju 140 godina od osnivanja Narodne radikalne stranke Nikole Pašića.

„Došli smo da podržimo bojkot jer ne postoje uslovi za održavanje izbora, ništa nije promenjeno od prošlog puta. Kupuju se glasovi, narod se dovodi u zabludu jer dok sav narod ne bude zadovoljan izborima ne može sigurno da ovi koji su na vlasti određuju izborna pravila. Mi uopšte nismo zadovoljni jer je u Srbiji sve gore i gore, mladi odlaze, ostaju stariji ali niko ne vodi računa o bolesnima, o invalidima, ratnicima veteranima. Mislim da bi trebalo  da se stane na put tome, a tek kad uslovi budu promenjeni možemo da se nadamo boljem rezultatu za Srbiju“,  kaže Dragan Milić, sekretar Narodnog radikalnog sabora.