Naslovna Kultura Događaji Negotinsko pevačko društvo “Mokranjac” gostuje u Zaječaru

Negotinsko pevačko društvo “Mokranjac” gostuje u Zaječaru

343
0

Negotinsko pevačko društvo “Mokranjac” pod upravom Ružice Rajković nastupiće u sredu, 12. decembra u Zaječaru povodom obeležavanja Svetskog dana horskog pevanja.

Nastavljajući dugogodišnju saradnju zaječarski i negotinski horovi našli su se i ovoga puta na zajedničkom koncertu povodom Svetskog dana horskog pevanja.

Tako su nedavno tri zaječarska hora nastupila u Negotinu na petom po redu obeležavanju Svetskog dana horskog pevanja, a ovoga puta će se u Zaječaru  predstaviti novoosnovano Negotinsko pevačko društvo „Mokranjac“, koga, pokazao je to i nastup u Negotinu, sa uspehom vodi Ružica Rajković, profesorka u negotinskoj Umetničkoj školi.

Koncert u Zaječaru biće održan u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centru za kulturu „Zoran Radmilović“ u sredu, 12. decembra od 18 sati.

Tom prilikom, nastupiće i zaječarski horski ansambli: Dečji hor OŠ “Ljuba Nešić”, Dečji hor Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Vokalni sastav „Ž-dur“ , Kamerni hor „Lavirint , Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, kao i Hor Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, a uz Negotince, kao gost i Hor „Sveti kralj Stefan Dečanski“ iz Knjaževca.