Naslovna Društvo COVID-19 Negotinsko komunalno preduzeće dezinfikovalo prostor oko staračkih i Doma “Stanko Paunović”

Negotinsko komunalno preduzeće dezinfikovalo prostor oko staračkih i Doma “Stanko Paunović”

439
0

Ekipa Javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo” danas je izvršila dezinfekciju  prostora oko ustanova u sistemu socijalne zaštite.

Razblaženim hlorom ekipa JKP “Badnjevo” dezinfikovala je prostor oko domova za stare “Radost” i “Sveti Nikola”, kao i dvorišta ovih i Doma za decu i omladinu “Stanko Paunović”.

Ove mere sprovode se po preporuci republičke vlade, ali i Ministarstva za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja koje je nedavno uputilo dopis svim lokalnim samoupravama kako da postupaju u skladu sa trеnutnom еpidеmiološkom situacijom izazvanom virusom SARS-CoV-2.

 “Ministarstvo prеduzima niz mеra i aktivnosti u cilju sprеčavanja širеnja еpidеmijе, prvеnstvеno na korisnikе usluga domskog smеštaja. S tim u vеzi, obavеzno jе da sе najmanjе jеdnom u sеdam dana izvršе pеriodičnе dеzinfеkcijе prostora oko svih privatnih i državnih ustanova socijalnе zaštitе za smеštaj starih, odraslih, invalidnih lica i dеcе na tеritoriji jеdinica lokalnе samoupravе i AP Vojvodinе”, navodi se u dopisu ministra Zorana Đorđevića.

Negotinsko Javno komunalno preduzeće “Badnjevo” dezinfekciju prostora oko ustanova socijalne zaštite sprovešće sutra i u  domovima za stare u Radujevcu i Dušanovcu.