Naslovna Društvo Negotinsko Kolo srpskih sestara darivalo paketiće mališanima

Negotinsko Kolo srpskih sestara darivalo paketiće mališanima

689
0

Članice Kola srpskih sestara povodom Božića darivale su paketiće deci hospitalizovanoj na dečijem odeljenju negotinske bolnice, štićenicima Doma „Stanko Paunović“ i  članovima Udruženja „Duga“.

Vesna Stanković i dr Tanja Žikić Obradović; Foto: Kolo srpskih sestara Negotin

Najradosniji hrišćanski praznik Božić koji u domove unosi toplinu i veselje a ukućanima donosi slogu i mir pravo je vreme darivanja i poklanjanja.

Poklonima se najviše obraduju mališani, a radost su deci na dečijem odeljenju negotinske bolnice ovdašnjeg Zdravstvenog centra, Doma „Stanko Paunović“ i  Udruženja „ Duga“ donele članice Kola srpskih sestra.

„Svake godine naša milosrdna organizacija organizuje slične dobrotovorne akcije.  Vreme  praznika je vreme da se setimo da se ljubav pokazuje na delu. Ove godine smo pripremile 55 paketića i to zahvaljujući prilozima članica Kola srpskih sestara. Rad negotinskog kola obnovljen je 1995. godine i od tada dugogodišnje članice ove organizacije pomažu kada je to god moguće. Vreme je da organizaciju podmladimo i proširimo, da uključimo žene našeg grada u još više humanitarnih akcija i pružimo pomoć i podršku našim sugrađanima“, kaže za NG Portal Vesna Stanković, predsednica Kola srspkih sestara  Negotin.

Pored poklon paketića,  Domu „Stanko Paunović“ donirana je i određena količina pelena i vlažnih maramica. Raduje činjenica da na Badnji dan nijedno dete nije ležalo na dečijem odeljenju pa će paketići sačekati mališane tokom januara.