Naslovna Hronika Negotinskim vatrogascima novo vozilo od MUP-a Srbije

Negotinskim vatrogascima novo vozilo od MUP-a Srbije [Foto]

1236
0

Vatrogasno spasilačko odeljenje Negotin bogatije je za još jedno vatrogasno vozilo, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo u cilјu unapređenja uslova rada vatrogasaca-spasilaca.

Novo, najsavremenije opremljeno vatrogasno-spasilačko vozilo, marke Kamaz, stiglo je u negotinsko Vatrogasno spasilačko odeljenje.

Vozilo je kapaciteta 3.200 litara vode, sadrži opremu za tehničke intervencije i gašenje požara, a nabavljeno je u okviru kontinuiranog proces nabavke vozila i opreme za pripadnike Sektora za vanredne situacije, koje u poslednje vreme sprovodi MUP Srbije.

Novo vozilo negotinskih vatrogasaca sadrži i razvalni alat za saobraćajke, sečice, razupinjač, klipove i hidrauliku za obijanje blindiranih vrata, ali i dimovuk za odimljavanje, zaštitu za saobraćajne nesreće i prvu pomoć.

Kako je istakao i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, Ministarstvo unutrašnjih poslova je od početka godine nabavilo 46 vatrogasno-spasilačkih kamiona, 185 terenskih vozila, 19 kombi vozila i 54 putnička vozila za sve organizacione jedinice Sektora za vanredne situacije, ali i 2.350 kompleta novih interventnih uniformi.

Negotinski vatrogasc, iako malobrojni, godinama postižu značajne rezultate u lokalizovanju požara, ali i spasavanju ljudi i imovine, a samo u ovoj godini imali su skoro 350 intervencija.