Naslovna Društvo Negotinskim udruženjima uručeni ugovori za finasiranje projekata

Negotinskim udruženjima uručeni ugovori za finasiranje projekata

817
0

Predstavnicima 52 udruženja iz Negotina danas su na svečanoj sednici uručeni ugovori za podsticanje projekata ili nedostajaćeg dela sredstava za finasiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za ovu kalendarsku godinu.

Opština Negotin je za finasiranje aktivnosti 52 udruženja izdvojila ove godine skoro 10 miliona dinara, dva više u odnosu na prošlu godinu. Podrška lokalne samouprave, ističu nadležni, i ove godine otišla je osetljivim kategorijama našeg društva koji učestvuju u društvenom i kulturnom životu opštine Negotin.

„U odnosu na prošlu godinu povećali smo sredstva za podršku rada udruženja građana za dva miliona dinara. Sa devet miliona i dodatnih 450.000 dinara za učešće na 47. “Susretima sela” podržaćemo rad 52 udruženja, za tri više u odnosu na prošlu godinu, što znači da je većina projekata udruženja podržana sa većim iznosom sredstava“ istakao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin na dodeli ugovora čestitajući predstavnicima udruženja Dan opštine Negotin.

Udruženje „Duga“ u Negotinu već godinama dobija finansijsku podršku opštine Negotin čime pokazuje da je samouprava i okruženje koje želi da podrži različitosti i inkluziju osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoiju u svakodnevnom životu i sve tokove života.

„Podrška lokalne samouprave našem udruženju je od najvažnijeg značaja, bez te podrške mi ne bismo mogli da funkcionišemo. Da bismo bilo gde učestvovali, konkursima ministarstva ili drugim konkursima mi moramo da imamo prostorije i ljude koji rade u udruženju. Već godinama nas lokalna samouprava podržava i nadamo se da će u narednim godinama finasije biti i veće“, kaže Miroslava Zdravković, predsednica Udruženja „Duga“.

Ekološko udruženje „Badem“ je ove godine za sredstva konkurisalo velikim projektom koji obuhvata Rajačke i Rogljevačke pivnice. Sem novca koje će dobiti od lokalne samouprave u planu je, kaže predsednik udruženja Danilo Petrović, da se dodatne finasije obezbede iz evropskih fondova.

„ I ove godine nas je opština podržala . Imali smo dobar projekat koji je u skladu sa Evropskom unijom. Ove godine radimo Rajačke i Rogljevačke pivnice i ova sredstva su nam dobrodošla da ovaj projekat bude uspešno realizovan. Projekat je veliki i potrebna su velika sredstva, tako da ćemo se potruditi da nađemo sponzore ali ćemo pomoć tražiti sredstva i od evropskih fondova. Ove godine od lokalne samouprave smo dobili 200.000 dinara što je za 50 hiljada više nego prošle godine“, kaže Danilo Petrović, predsednik Ekološkog udruženja „Badem“.