Naslovna Sport Negotinskim stonoteniserima zlato, stonoteniserkama bronza na prvenstvu u Nišu

Negotinskim stonoteniserima zlato, stonoteniserkama bronza na prvenstvu u Nišu

341
0

Negotinski stonoteniseri pobednici su ekipnog juniorskog prvenstva regiona Niš. U ženskoj konkurenciji negotinska ekipa STK “Hajduk Veljko” osvojila je bronzu.

Muška selekcija STK „Hajduk Veljko“ ekipni juniorski prvaci regiona; Foto: Aleksandar Janković

Na upravo odigranom ekipnom juniorskom prvenstvu regiona Niš u stonom tenisu negotinski takmičari u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su i više nego uspešni.

Naši stonoteniseri Saša Janković, Marko Pucarević i Petar Vidić na ovom turniru, na kojem je učestvovalo šest najboljih ekipa iz celog regiona, superiorno su došli do prvog mesta. U prva dva meča “sa po 3:0 “pale” su ekipe STK “Belo polje” iz Surdulice i STK “Napad“ iz Kruševca.

“Usledio je žestok duel sa igračima STK “Radnički” iz Niša, koji je bio i najozbiljniji kandidat za prvo mesto. Epilog – pobeda naših igrača sa 3:1. Mečevi koji su usledili sa STK “Železničar” iz Niša i STK “SFS Borac” iz Paraćina završeni su pobedama, najpre sa 3:2, a zatim sa 3:0”, navode u Stonoteniskom klubu “Hajduk Veljko”.

Negotinci su tako postali ekipni juniorski prvaci regiona za ovu sezonu. Drugoplasirana je ekipa STK “Radnički” iz Niša, dok je treće mesto pripalo stonoteniserima STK “Napad” iz Kruševca.

U ženskoj konkurenciji STK „Hajduk Veljko“ osvojio bronzu; Foto: Aleksandar Janković

U ženskoj konkurenciji, Luna Jovanović, Jelena Popović, kao i sestre Neda i Mia Gerginović osvojile su bronzanu medalju, što je, imajući u vidu da je Luna juniorka, a ostale igračice mlađe kadetkinje i te kako veliki uspeh.

“Ovaj mladi tim je u borbi za drugo  mesto umalo to i ostvario, ali je presudilo iskustvo protivnica i taj meč su izgubile tesnim rezultatom 2:3”, navode u negotinskom STK “Hajduk Veljko”.

Juniorske prvakinje regiona su STK “Stoni” iz Niša, dok je titula vicešampiona pripala  ekipi STK “SFS Borac” iz Paraćina.