Naslovna Sport Negotinskim košarkašicama poklon iz Amerike za dosadašnje uspehe

Negotinskim košarkašicama poklon iz Amerike za dosadašnje uspehe

1119
0

Sa prvim danom nove školske godine negotinskim košarkašicama stiglo je iznenađenje iz Sjedinjenih američkih država od bivšeg košarkaša Vukmana Mrvoša.

Ko je ikad bio član negotinske košarkaške družine, bez obzira kad je igrao i gde sada živi, i dan danas je deo jedne velike porodice, zvane “Hajduk Veljko”. Pripadnost ovom klubu i dokaz da u njemu vlada porodična atmosfera pokazao je i Negotinac Vukman Mrvoš.

Još dok je trajao finalni turnir prvenstva Srbije za pionirke, a nakon pobede naših devojčica nad šampionom zapadne Srbije, ekipom Ljubovije, Vukman se javio klubu iz SAD gde trenutno živi i radi i čestitajući “Hajdučicama” na dosadašnjim rezultatima saopštio da im je pripremio iznenađenje.

Prvog dana nove školske godine iz SAD je za naše pionirke od Vukmana Mrvoša stigao paket sa košarkaškim patikama za “Hajdučice”.

“Poziv je usledio za vreme popodnevnog odmora drugog finalnog dana prvenstva Srbije. Uvek mi je drago kada čujem da bivši igrači kluba i Negotinci iz neke moje generacije cene i vrednuju to što radimo sada u klubu. To je uvek lepa satisfakcija za nas uložen trud, a sve sa ciljem da stvorimo dobre košarkaše, zdrave i mlade ljude. Kada sam čuo šta mi je Vukman predložio naježio sam se, bio sam ponosan što neko razume priču koju stvaramo i što je spreman da bez ikakvog interesa omogući ovim devojčicama nešto zbog čega se one danas osećaju kao prave profesionalne košarkašice”, kaže za NG portal Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.

Poklon Vukmana Mrvoša je za negotinske košarkašice vredniji od svega, jer je dokaz da su na pravom putu, ali i da se njihov trud na terenu ceni.

“Iz vremena dok je naša generacija igrala u tom nekom uzrastu uvek smo maštali da kao tim svi imamo iste patike, dobru opremu i pošto to nikada nismo mogli da imamo vrlo dobro znamo koliko ovo znači tim devojčicama. Ovih 15 pari patika su mnogo više od obične obuće i iskoristićemo ih i kao vaspitnu metodu. Ne u smislu da ih uslovljavamo da rade više na treningu i budu bolje u školi, jer su to sve odlične učenice i izuzetno posvećene igračice, već da se iz ovoga nauče da poštuju neke moralne vrednosti, da to što su one sada doživele jednog dana prenesu na neke druge buduće generacije, jer kako decu učimo i vaspitavamo sada, takve ćemo ih imati u budućnosti”, dodaje Mandić.

Košarkaški klub “Hajduk Veljko” takmiči se sa seniorima, seniorkama i čak sedam mlađih selekcija, dokazujući da igrački pogon postoji, želja takođe, ali da na putu ka uspehu, mnogo toga i nedostaje.

“Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim Vukmanu u svoje i u ime svih devojčica naše pionirske selekcije i naglašavam da dokle god postoje ovakvi primeri proistekli iz jedne zdrave košarkaške priče ovaj klub, ovaj grad, ova zemlja imaju budućnost. Kada smo kod budućnosti iz opštine Negotin još uvek nema odgovora na zahtev Košarkaškog kluba za rebalans budžeta u iznosu od 450.000 dinara, tako da je još nepoznato da li će se muški i ženski seniorski tim, a i ove perspektivne devojčice takmičiti od oktobra i nastaviti da sa uspehom predstavljaju naš Negotin”, ističe trener Dušan Mandić.