Naslovna Obrazovanje Negotinskim gimnazijalkama bronza na republičkom takmičenju u basketu

Negotinskim gimnazijalkama bronza na republičkom takmičenju u basketu

553
0

Ekipa Negotinske gimnazije, koja se kao predstavnik opštine Negotin i Borskog okruga, nadmetala na republičkom školskom takmičenju u basketu, osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.

 Lola Majstorović, Milena Trailović, Petra Mihailović i Teodora Trkulja sa trenerom Sašom Lukićem

Republičko takmičenje srednjih škola u basketu 3 na 3 okupilo je na Srebrnom jezeru osam najboljih ekipa u Srbiji, među njima i tim Negotinske gimnazije koji je u ženskoj konkurenciji osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Milena Trailović, Teodora Trkulja, Lola Majstorović i Petra Mihailović sa trenerom i predmetnim nastavnikom Sašom Lukićem, profesorom fizičke kulture, najpre su u svojoj grupi slavile protiv tima Medicinske škole iz Kosovske Mitrovice sa 15:9 i protiv ekipe Trgovinsko- ugostiteljske škole iz Leskovca sa 17:8, ali su u duelu sa Gimnazijom “Dušan Vasiljev” iz Kikinde izgubile tesno sa 11:9.

U polufinalu je našu ekipu pobedila Sportska gimnazija iz Beograda sa 13:9, koja je prošle godine na Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

NAJBOLJE U SRBIJI: Basketašice iz Beograda, Čačka i Negotina

U borbi za treće mesto negotinske iskusne basketašice, inače košarkašice KK “Hajduk Veljka” revanširale su se ekipi Kikinde i pobedile ih sa 15:12.

Na pobedičkom tronu se zasluženo našla ženska selekcija Sportske gimnazije Beograd kao ovogodišnji državni školski prvak, vicešampionke iz Tehničke škole u Čačku i bronzane basketašice Negotinske gimnazije.

Čestitamo!