Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. Negotinskim demokratama broj 2 na glasačkom listiću

Negotinskim demokratama broj 2 na glasačkom listiću

258
0

Opštinska izborna komisija proglasila je listu “Demokratska stranka-Primarijus doktor Miomir Petković Moma”. Demokrate na ovoj listi imaju 30 od 45 kandidata za odbornike.

Do sada su predate i potvrđene samo dve liste. Prvu je predala koalicija „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka – Socijalistička partija – Ivica Dačić”.

Naprednjaci i njihovi koalicioni partneri, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista na ovoj izbornoj listi imaju 34 kandidata, socijalisti i Jedinstvena Srbija devet, a po jednog PUPS i Vlaška stranka.

Pod rednim brojem dva potvrđena je izborna lista “Demokratska stranka-Primarijus doktor Miomir Petković Moma” sa 30 od 45 kandidata za odbornike. U Demokratskoj stranci ističu da pred birače izlaze sa primarijus doktorom Miomirom Petkovićem kao kandidatom za predsednika opštine.

Ja pred ljude izlazim kao Negotinac, doktor, kao neko ko je u ovom gradu odrastao i ko je u ovom gradu lekar i svojevremeno i direktor Zdravstvenog centra, nadam se, uspešan. Ne znam, zaista, ko je kandidat za predsednika na njihovoj listi, među prvih deset, kaže prim dr Miomir Petković.

Lekari su zauzeli prva četiri mesta na listi kandidata za odbornike. Pored dr Petkovića, tu su i: dr Kristijan Nikolić, aktuelni predsednik Opštinskog odbora, zatim dr Jasmina Jelenković i dr Milivoje Dobrosavljević, kao četvrti na listi. Među kandidatima za odbornike su i poljoprivrednici, preduzetnici, studenti, električari….

Jugoistočna Srbija je godinama zapostavljena. Nema je na karti kapitalnih pruga i puteva, ali ćete zato ovih dana videti i političare i muzičare koji su se setili nas. Zaboraviće nas, naravno, posle izbora, kao i uvek, ističe primarijus doktor Miomir Petrović.

Ovih dana potpise za kandidaturu za odbornike na predstojećim lokalnim izborima u Negotinu prikupljaju i Grupa građana “Negotin bez korupcije” i Ujedinjena seljačka stranka koje su najavile da će imati jednotrećinsku listu i 15 od 45 kandidata.