Naslovna Hronika Negotinski vatrogasci iz snežnih smetova izvukli putara zaduženog za čišćenje

Negotinski vatrogasci iz snežnih smetova izvukli putara zaduženog za čišćenje

1812
0

Negotinski vatrogasci su tokom vikenda uspeli da iz snežnih smetova na Ciganskom groblju spasu zavejanog radnika službe za zimsko održavanje puteva.

Poslednje snežne padavine, ali i vetar koji je stvarao nanose naneo je neprilike ne samo meštanima krajinskih sela, koji su usled velikih smetova ostali bez prilaznih puteva do drugih sela i grada, već i putarima koji u brdsko-planinskom delu opštine čiste sneg.

Tako se dogodilo da je radnik službe za zimsko održavanje puteva, Dragan Stančulović, čisteći prilazni put ka Ciganskom groblju, zbog kvara ostao zaglavljen u snegu.

Kako sa svojom radnom mašinom nije mogao ni napred ni nazad, a sneg je i dalje padao, Stančulović je ostao zavejan, a ubrzo mu je nestalo i goriva, jer je zbog niskih temperatura bio prinuđen da se greje.

Visina snega je na tom potesu iznosila do dva i po metra, a vozač nije mogao pešice kroz visoke smetove do puta koji je bio udaljen nekoliko kilometara, pa su u pomoć priskočili pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin.

Oni su motornim sankama odvezli vozaču radne mašine gorivo i dovezli mehaničara kako bi uklonio kvar, da vozilo nastavi sa svojim poslom.