Naslovna Hronika Negotinski vatrogasci gasili požare u Mihajlovcu, Sikolu, Prahovu i Rogljevu

Negotinski vatrogasci gasili požare u Mihajlovcu, Sikolu, Prahovu i Rogljevu

1281
0

Požari na otvorenom prostoru bukte širom opštine Negotin i taman kad se jedna vatrena stihija ugasi, pojavi se požar na novoj lokaciji. Samo u ponedeljak vatrogasci su intervenisali na otvorenom prostoru u Rogljevu, Mihajlovcu, Sikolu i Prahovu.

Požar na deponiji u Mihajlovcu; Foto: Saša Stojkić

Požar koji je izbio na otvorenom prostoru u Prahovu za kratko vreme tokom jučerašnjeg dana proširio se i na okolne parcele, pretivši košnicama i objektima na ulazu u selo.

Na vatrenoj liniji, površine od preko 30 hektara, zajednički su dejstvovali vatrogasci iz Hidroelektrane „Đerdap dva“, njih desetorica sa tri vozila, petorica pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin, takođe sa tri vozila, kao i petorica vatrogasaca iz prahovskog „Eliksira“ sa dva vatrogasna vozila, ugasivši požar pre nego je načinio veću materijalnu štetu.

U Mihajlovcu je gorela deponija, a zbog smeća i raznih materijala koja se tu bacaju, nad selom se nadvio gust dim.  U sanaciji ovog žarišta koje se sa deponije proširilo i na okolno zemljište, zahvativši površinu od par hektara, takođe su učestvovali negotinski vatrogasci.

Pripadnici DVD Popovica i VSO Negotin

Gorela je suva trava i makija i u Rogljevu i taj je požar, srećom, ugašen vrlo brzo. U Sikolu je, međutim, požar koji je izbio na otvorenom prostoru i zahvatio površinu od oko tri hektara pretio da se proširi i na okolne objekte.

U gašenju požara učestvovalo je 14 vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog drustva Popovica i dvojica pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin, kao i petnaestak meštana. Maksimalnim angažovanjem vatrogasaca požar je lokalizovan i ugašen.

Dvojica negotinskih vatrogasaca angažovana su i na gašenju šumskog požara koji je juče izbio u ataru Petrovog sela u opštini Kladovo. Vatrena stihija zahvatila je u tom rejonu površinu od 120 hektara.

Požar gasi ukupno 35 vatrogasaca sa 14 vozila iz Vatrogasno spasilačkih jedinica Kladovo i Negotin, HE “Đerdap jedan”, DVD Kladovo, Nacionalnog parka “Đerdap” i JKP “Jedinstvo” iz Kladova.