Naslovna Sport Negotinski timovi ostaju u svojim ligama; FK “Mladost” iz Karbulova stekao pravo...

Negotinski timovi ostaju u svojim ligama; FK “Mladost” iz Karbulova stekao pravo na viši rang

651
0

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku da se lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga neće nastaviti.

Foto: Dragan Trikić Bale

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Tako iz Srpske lige Istok u viši rang ide GFK Jagodina, a ispadaju Jedinstvo Bošnjace, Trstenik PPT i Temnić 1924 iz Varavarina. Od timova iz istočne Srbije i u narednoj sezoni će se u ovom rangu takmičiti knjaževački “Timočanin” i “Dunav” iz Prahova, koji su ovo takmičenje završili na sedmom, odnosno desetom mestu.

Zaječarski “Kablovi”  će iz Zone Istok takmičenje na jesen nastaviti u Srpskoj ligi. “Timok 1919” iz Zaječara i negotinski “Hajduk Veljko” zaključno sa 15. martom završili su sezonu na drugom i trećem mestu. U ligi ostaju i kladovski timovi “Đerdap” i “Brodoremont”, Bor 1919, Majhdanpek i OFK Slatina kod Bora. Iz Zone Istok ispadaju: zaječarski OFK 019 i boljevački “Rtanj”.

“Polom” iz Leskova kao pobednik Okružne lige Bor ide u viši rang. Na drugom i trećem mestu našli su se klubovi iz opštine Negotin: “Branik” iz Štubika i “Sloga” iz Kobišnice sa po 35 bodova. Od ostalih negotinskih timova u istoj ligi će se i najesen takmičiti BSK iz Bukovča, Urovica i Jabukovac.

FK “Mladost” iz Karbulova stekao je pravo da se kao pobednik Opštinske lige Negotin takmiči u višem rangu.